Hét Nationaal Intranetsymposium

13 november 2018 in Nieuwegein

Inschrijven met vroegboekkorting »

“Je krijgt een goed beeld van wat er speelt op gebied van intranet”

Hét Noordelijk Intranetsymposium vond eerder plaats in de jaren 2013 t/m 2017. Hoe reageerden de deelnemers?

 

Marko Lugies, applicatiebeheerder Intranet zorginstelling Accare: “Dankzij deelname aan het symposium hebben we een goed beeld gekregen van de recente intranetontwikkelingen. Voor onze organisatie was de kennismaking met een sociaal intranet een echte eyeopener, waarop wij ons de komende tijd gaan richten. Daarnaast hebben we dankzij de presentaties van de ervaringsdeskundigen de do’s en don’ts inzichtelijk om tot een goed sociaal intranet te komen.”

Geertje Andringa, eindredacteur website gemeente Leeuwarden: “Je krijgt door het symposium een goed beeld van wat er speelt op gebied van intranet. Het is inspirerend collega’s te ontmoeten die ook bezig zijn met intranet en te horen wat er zoal speelt. Via het intranetsymposium hebben we contact gelegd met Dirkje de Vries. Zij was één van de sprekers. We vonden haar presentatie zo goed dat we haar gevraagd hebben om een presentatie te geven voor intranetredacteuren van onze eigen gemeente. Dirkje heeft ook bij ons een inspirerende presentatie gehouden, die door onze medewerkers duidelijk werd gewaardeerd.”

Janneke Boerma bezocht het event als communicatieadviseur bij Accare kinder- en jeugdpsychiatrie: “Het was een boeiende middag. Vooral de interactie met andere deelnemers was inspirerend.” (Janneke is nu directiesecretaresse volwassenenpsychiatrie bij Lentis.)

Ludo van der Hoeff, medewerker facilitair gemeente Slochteren, bezocht de bijeenkomst in 2014 en 2015: “De komende jaren zullen we bouwen aan een nieuwe organisatie/gemeente. Een Intranet kan daarbij een faciliterende rol vervullen. Door de presentaties heb ik een goede indruk gekregen van de mogelijkheden van een modern (sociaal) intranet. De één-op-één gesprekken met bedenkers/beheerders tijdens het live meekijken op de diverse intranetten waren ook zeer waardevol.”

Nienke Ripperda, bezocht het event als communicatieadviseur bij woningcorporatie Nijestee: “We denken al een tijd na over de vernieuwing van ons eigen intranet. Door op één middag zoveel verschillende bedrijven over hun intranet te horen vertellen, krijg je een goed beeld van de verschillende mogelijkheden. Niet alleen in inhoud en vorm maar ook de aanpak voor implementatie en draagvlak binnen de organisatie. Inspiratie genoeg!” (Nienke is tegenwoordig zelfstandig communicatieadviseur.)

Elise Leijstra, bezocht het symposium als contentmanager intranet en website Hanzehogeschool Groningen: “Nogmaals hartelijk dank voor de organisatie van het eerste en zeer interessante intranetsymposium van het noorden!” (Elise is nu coördinator docentwerving opleiding Geneeskunde en Projectmedewerker e-learning bij het UMCG.)

Allard Nysingh, senior stafmedewerker bij het UMCG in Groningen: “Mooi initiatief van Alex om organisaties in het noorden met een intranet op zo’n manier bij elkaar te brengen. Je kunt goed van elkaar leren en het levert ook nog nieuwe contacten op.”